Tudnivalók a házi sörfőző workshopról

Kinek ajánljuk a házi sörfőző workshopot?

Mindig is érdekelt a házi sörfőzés, de még nem mertél belevágni? Túl bonyolultnak találod és elveszel a sok információ és eszköz között? Nem tudod eldönteni hogy fazékban főzz vagy inkább sörfőző gépben? Hiányzik az a pici kezdő lökés? Vagy csak egyszerűen érdekel, hogyan készül a kedvenc italod? Ha csak 1 kérdésre is igen a válasz akkor itt a helyed a Sörgarázs valamelyik eseményén! Gyere el, és döntsd el, hogy a látottak alapján belekezdenél-e az otthoni sörfőzésbe!

Az esemény fő célja: kezdőként megismerkedni a házi sörfőzés alapjaival, eszközeivel, alapanyagaival, praktikáival, elméletével és teljes folyamatával.

És ha mégsem jön meg a kedved hozzá, akkor is részt vettél egy jó hangulatú sörös eseményen, hasonló érdeklődésű, sörkedvelő társaságban remek söröket kóstolva egy szuper jó helyen! 

Helyszín & ár  

Fő helyszínünk a Budapesten található Pár Falat Boldogság Konyha. Ebben a jól felszerelt élménykonyhában tartjuk a workshopokat két havi rendszerességgel. 8 fő fér el kényelmesen a konyhában, ezért a workshopok létszámát is ennyiben maximalizáltuk.

Az esemény időtartama kb. 4-4,5 óra.
Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 20.

Ár: 20.000 Ft 

Lehetőség van ajándékutalványt is venni, ebben az esetben a jelentkezés során válaszd az "Ajándékba veszem" opciót.

A workshop menete

Megérkezés után egy rövid regisztrációt követően kezdünk neki a sörfőzésnek. Az esemény során végig megyünk a házi sörfőzés összes lépésén a maláta roppantásától a palackozáig. Lehetőség lesz megismerni, megfogni, kipróbálni az összes szükséges felszerelést/eszközt, megszagolni, megízlelni minden alapanyagot. Bizonyos lépéseket (cefrézés, komlóforralás) csökkentett időtartammal hajtunk végre, hogy legyen idő a teljes sörfőzési folyamat áttekintésére.

 A workshop menete vázlatosan:

- Megérkezés, fizetés, számlázás
- Bemutatkozás
- Balesetvédelmi tájékoztató
- Ajándék poharak kiosztása
- Sörfőzés (maláta roppantás, becefrézés, cefrézés, máslás, komlóforralás, hűtés, szűrés, beélesztőzés, palackozás, stb.)
- Prezentáció folyamatosan arról amit éppen csinálunk
- Kisüzemi sör kóstolás
- Házisör kóstolás
- Sörkorcsolyák, harapnivalók elfogyasztása folyamatosan
- Sokat beszélgetünk, kérdések-válaszok

A workshop prezentációja

A workshop folyamán a sörfőzéssel párhuzamosan egy prezentáció lesz látható,  de nem kell bajlódnod a jegyzeteléssel mert az esemény után minden résztvevő megkapja emailben az alábbi anyagokat:
- Teljes prezentáció PDF formátumban
- Linkgyűjtemény
- Sörfőző napló minta
- Checklist
- Kezdő sörfőző szett lista árakkal, webshop linkekkel

Ajándék sörkóstoló pohár

Minden egyes résztvevő Sörgarázs logoval lézergravírozott sörkóstoló poharat kap ajándékba, hogy legyen miből kóstolni a házi söröket. 

Kisüzemi sör kóstolás

A workshop folyamán lehetőség lesz 3-4 féle kisüzemi sör kóstolására. Amennyiben van rá mód, házisör és ízhibás sörök kóstolására is lesz lehetőség. 

Harapnivalók, üditő, kávé...

Az esemény teljes ideje alatt sós harapnivalók, pogácsa, snackek (ropi, perec) ásványvíz, üditők és kávé lesznek fogyaszthatók.